Pentru o protecție optimă împotriva zgârieturilor în timpul transportului și depozitării, plăcile PLEXIGLAS® sunt în mod normal mascate pe ambele fețe cu folie autoadezivă. De asemenea, în timpul prelucrării plăcilor acrilice, folia trebuie să rămână la locul ei pentru majoritatea etapelor de tratament, pentru a nu deteriora materialul. Aflați cum să îndepărtați cel mai bine folia de mascare cu următoarele sfaturi.

 

Diferite culori de film de mascare și ce înseamnă acestea


Plăcile PLEXIGLAS® sunt protejate de o folie pe ambele fețe. Folia de mascare poartă identificarea produsului, iar culoarea acesteia indică procesul de fabricație. PLEXIGLAS® XT, de exemplu, este protejat de o folie albastră sau albă cu imprimare albastră, iar PLEXIGLAS® GS de o folie incoloră sau albă cu imprimare verde.

Protecție în timpul prelucrării și transportului.


Dacă este posibil, ar trebui să lăsați folia de mascare pe placa PLEXIGLAS® în timpul prelucrării pentru a proteja materialul în timp ce îl frezați, tăiați sau găuriți; doar pentru câteva etape de prelucrare, cum ar fi formarea, ar trebui ca folia să fie mai întâi îndepărtată.

 

INSTRUCȚIUNI: ÎNDEPĂRTAȚI FOLIA DE MASCARE DE PE PLEXIGLAS®.

 

© Röhm GmbH – Acrylic Products / Photo: Stefan Wildhirt

verarbeitung_schutzfolie_anleitung_1.jpg

1.

Începeți de la colțuri

Mai întâi, desprindeți folia de mascare de pe toate colțurile foii.

 

© Röhm GmbH – Acrylic Products / Photo: Stefan Wildhirt

verarbeitung_schutzfolie_anleitung_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.

Se adună într-o pungă și se îndepărtează

complet folia.

Apoi trageți cu grijă folia de mascare dinspre colțuri spre mijlocul foii, formând un fel de pungă cu folia. Acest lucru are avantajul că murdăria și praful rămân în cea mai mare parte pe folie și astfel nu murdărește materialul. În cele din urmă, trageți complet folia de pe foaie.

 


 

Sfaturi și trucuri pentru manipularea foliei de mascare


Dacă nu sunteți sigur că există folie de mascare pe foaie, zgâriați ușor suprafața cu o unghie. Zgârieturile ușoare vor fi clar vizibile pe folie, dar nu vor deteriora foaia.
Aveți grijă să nu deteriorați PLEXIGLAS® cu obiecte ascuțite.
În cazul în care plăcile depozitate sunt expuse la intemperii, folia trebuie îndepărtată în termen de patru săptămâni. În caz contrar, există riscul ca folia de polietilenă să devină casantă sau să adere mai puternic la placă.
Nu lăsați folia de mascare pe PLEXIGLAS® pentru o perioadă prea lungă de timp, deoarece poate deveni dificil de îndepărtat. Cel mai bine este ca folia să fie îndepărtată direct după procesare.
Dacă folia de mascare nu se desprinde ușor de pe PLEXIGLAS®, utilizați un uscător de păr. Aveți însă grijă să nu supraîncălziți PLEXIGLAS®, deoarece se poate deforma.

Sursa articol : PLEXIGLAS®.de